FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U prosincu u Puli "Sa(n)jam knjiga u Istri" i dodjela nagrada Kiklop

ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Od 1. do 10. prosinca u Puli će seodržati "Sa(n)jam knjige u Istri", kada će biti dodijeljena nagradaKiklop za postignuća u knjižnoj produkciji nakladnika iz Hrvatske urazdoblju od 1. listopada 2004. dio 1. listopada 2005. namijenjenihknjižarskoj prodaji.
ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Od 1. do 10. prosinca u Puli će se održati "Sa(n)jam knjige u Istri", kada će biti dodijeljena nagrada Kiklop za postignuća u knjižnoj produkciji nakladnika iz Hrvatske u razdoblju od 1. listopada 2004. dio 1. listopada 2005. namijenjenih knjižarskoj prodaji.

Nakladnici prijavljuju izdanja sa sve kategorije nagrade Kiklop na osnovi poziva kojeg Upravni odbor upućuje nakladničkim kućama ili prijavom na Internet stranicama Sa(n)jam knjige u Istri www.sanjamknjige.hr, počevši od 6. listopada, istaknuto je na konferenciji za novinare organizatora Sajma i članova Upravnog odbora Kiklopa.

Prijave za nagradu Kiklop traju od 10. do 25. listopada, a za tu se nagradu glasuje u dva kruga - od 2. do 12. studenog i od 21. studenog do 1. prosinca. Popis nominiranih autora i djela objavljuje se od 18. studenog 2005.

Ove godine Kiklop će biti dodijeljen za 13 kategorija a proglašenje pobjednika bit će 7. prosinca. Ta 13. kategorija uvedena je tek ove godine i radi se o specijalnoj nagradi a dodjeljuje se kao posebno priznanje istaknutim pojedincima, djelima ili institucijama ako se procijeni da je njihovo djelovanje od iznimne važnosti za hrvatsko nakladništvo, knjižnu kulturu ili za promicanje hrvatske književnosti u inozemstvu.

Magdalena Vodopija, direktorica Sajma, napomenula je da se radi o nagradi koju struka dodjeljuje struci, čija je najveća vrijednost to što je neovisna.

Suorganizator Sajma je Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙