FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD nudi nagradu za osumnjičenog za napad na Baliju

WASHINGTON,7. listopada(Hina) - Američki State Department ponudio je učetvrtak 10 milijuna dolara nagrade za informaciju koja bi vodilauhićenju osumnjičenog za bombaški napad na indonezijskom otoku Baliju2002.
WASHINGTON,7. listopada(Hina) - Američki State Department ponudio je u četvrtak 10 milijuna dolara nagrade za informaciju koja bi vodila uhićenju osumnjičenog za bombaški napad na indonezijskom otoku Baliju 2002.

Osumnjičeni je Dulmatin, pripadnik terorističke skupine Jemaa Islamia povezane s al Qaidom, koju se također sumnjiči za bombaške napade u subotu na Baliju u kojima je poginulo 19 ljudi.

Dulmatina se sumnjiči da je sudjelovao u bombaškim napadima na noćni klub na Baliju 2002. u kojem je poginulo 202 ljudi, većinom stranih turista.

Glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack je rekao da je Dulmatin specijalist za elektroniku, obučavan u logorima al Qaide u Afganistanu i da je visoki pripadnik u skupini Jemaa Islamia.

Od uvođenja programa Nagrada za pravdu 1984. State Department je isplatio 62 milijuna dolara osobama za pružanje pouzdanih informacija koje su dovele do hvatanja ili smrti onih koje su Sjedinjene Države proglasile teroristima ili sprječavanja terorističkih djela.

Najviša nagrada koju program nudi je po 25 milijuna dolara za vođu al Qaide Osamu bin Ladena i Abu Musab al-Zarqawia, terorističkog čelnika u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙