FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većina Amerikanaca misli da se opasnost od terorizma nije smanjila

NEW YORK, 10. rujna 2005. (Hina/AP) - Točno četiri godine nakonterorističkih napada od 11. rujna na New York i Washington, 80 postoAmerikanaca misli da je teroristička prijetnja jednako velika ako ne iveća nego u vrijeme napada, pokazali su rezultati ispitivanja javnogmišljenja objavljeni u subotu.
NEW YORK, 10. rujna 2005. (Hina/AP) - Točno četiri godine nakon terorističkih napada od 11. rujna na New York i Washington, 80 posto Amerikanaca misli da je teroristička prijetnja jednako velika ako ne i veća nego u vrijeme napada, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mišljenja objavljeni u subotu.

Polovica ispitanih misli da je prijetnja na istoj razini kao 11. rujna 2001. godine dok ih 30 posto smatra da je prijetnja čak veća, pokazali su rezultati ispitivanja koje su proveli CBS News i Institut Gallup za CNN i USA Today.

Šezdeset posto ispitanih je izjavilo da ima povjerenja u sposobnost vlade da zaštiti građane SAD-a od terorističkog napada, a oko 57 posto ispitanika je kazalo da ne vjeruje da će im vlada moći pružiti pomoć u slučaju prirodne katastrofe.

Ljudi su podijeljeni oko toga jesu li zadovoljni kako se vodi rat protiv terorizma, pa je 51 posto ispitanih izjavilo da je zadovoljno, dok ih je 49 posto nezadovoljno. Četrdeset posto ispitanih reklo je da im se život promijenio nakon 11. rujna i da ne očekuju povratak na normalan život.

U višakratnom ispitivanju je sudjelovalo 3.596 osoba.

Paralelno je provedeno ispitivanje o popularnosti predsjednika Georgea W. Busha. Njegova je popularnost na najnižoj razini od preuzimanja dužnosti u siječnju 2001. godine i podržava ga svega 38 posto ispitanika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙