FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završnim koncertom zatvoren opatijski "Jazz Ex tempore"

OPATIJA,6. listopada 2005.(Hina) - Završnim koncertom svih sudionika,večeras je u opatijskoj "Villi Angiolini" završen prvi "Jazz Extempore", glazbena manifestacija na kojoj je šest jazz glazbenikatijekom šest dana skladalo glazbu nadahnutu hrvatskim mediteranskimugođajem.
OPATIJA,6. listopada 2005.(Hina) - Završnim koncertom svih sudionika, večeras je u opatijskoj "Villi Angiolini" završen prvi "Jazz Ex tempore", glazbena manifestacija na kojoj je šest jazz glazbenika tijekom šest dana skladalo glazbu nadahnutu hrvatskim mediteranskim ugođajem.

"Jazz Ex tempore" osmislio je jazz skladatelj i multiinstrumentalist Elvis Stanić, po uzoru na slikarske manifestacije "Ex tempore" na kojima se na mjestu događaja stvaraju umjetnička djela.

Sudjelovali su ugledni jazz glazbenici Cheick-Tidiane Seck, klavijaturist i skladatelj iz Malija, perkusionit iz Kube Silvano Mustelier Cabrejas, bubnjar iz Francuske Arnaud Delafosse, pijanist iz SiCG Vasil Hadžimanov, basist i električni kontrabasist iz Italije Giovanni Toffoloni i Elvis Stanić.

Svakog dana, od 1. listopada, oni su u "Villi Angiolini" skladali glazbu i zajedno svirali. Ujedno su svake večeri održavali radionice, otvorene za sve zainteresirane, uglavnom s temom preplitanja jazz i etno glazbe.

Za sljedeću godinu je najavljeno održavanje drugog "Jazz Ex temporea".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙