FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petersen i Tadić o Kosovu

BEOGRAD,6. listopada 2005. (Hina) - Procesu pregovora o Kosovu trebaobi prethoditi napredak oko decentralzacije vlasti na Kosovu, povratakraseljenih i zaštita srpske baštine, priopćeno je u četvrtak navečeriz ureda srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, nakon njegovogsusreta sa šefom UNMIK-a Sorenom Jessenom Petersenom.
BEOGRAD,6. listopada 2005. (Hina) - Procesu pregovora o Kosovu trebao bi prethoditi napredak oko decentralzacije vlasti na Kosovu, povratak raseljenih i zaštita srpske baštine, priopćeno je u četvrtak navečer iz ureda srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, nakon njegovog susreta sa šefom UNMIK-a Sorenom Jessenom Petersenom.

Specijalni predstavnik glavnog tajnika UN-a Jessen Petersen, kaže se u priopćenju, obavijestio je Tadića o mogućim modalitetima predstojećih statusnih pregovora i iznio stavove o situaciji na terenu, pri čemu su se složili da bi bilo korisno da se u predstojećim pregovorima posebna pažnja obrati nastavku razgovora Beograda i Prištine o decentralizaciji, imajući u vidu sadašnju vrlo tešku situaciju u kojoj žive Srbi na Kosovu, navodi se u priopćenju.

Kako je ranije najavljeno, glavni tajnik UN-a Kofi Annan bi trebao vrlo brzo preporučiti Vijeću sigurnosti početak pregovora o budućem statusu Kosova, te će u iduća tri tjedna raspravljati o izvještaju Kai Eidea o ispunjenju standarda na Kosovu.

Kako prenose beogradski mediji, formula budućeg statusa Kosova je "uvjetna nezavisnost", za koju savjetnik predsjednika Srbije za Kosovo Dušan Bataković, kako prenosi Radio B92 u četvrtak navečer, kaže da je za Beograd neprihvatljivo rješenje.

"Neprihvatljivo je iz razloga kako državnih i strategijskih, tako i zbog problema u meduetničkim odnosima u funkcionalnosti institucija u pokrajini i prije svega odsustvu demokracije i međuvjerske i meduetničke tolerancije."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙