FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen novinar Josip Jović

SPLIT, 6. listopada 2005. (Hina) - Splitski novinar Josip Jović uhićenje u četvrtak poslijepodne i prepraćen u splitski Okružni zatvor naBilicama, potvrdio je Jovićev odvjetnik Vinko Ljubičić.
SPLIT, 6. listopada 2005. (Hina) - Splitski novinar Josip Jović uhićen je u četvrtak poslijepodne i prepraćen u splitski Okružni zatvor na Bilicama, potvrdio je Jovićev odvjetnik Vinko Ljubičić.

Istražni sudac Županijskog suda u Splitu Neven Cambi pritvaranje splitskog novinara i bivšeg urednika Slobodne Dalmacije odredio je u četvrtak poslijepodne na temelju naloga Međunarodnog suda u Haagu koji ga je optužio za nepoštivanje suda zbog objave identiteta i iskaza zaštićenog svjedoka sa suđenja Tihomiru Blaškiću. Prije toga predao mu je nalog i saslušao ga.

"Moram prije svega reći da nas je to iznenadilo, jer držimo da nije bilo mjesta donošenju takvog rješenje, pa ćemo se žaliti što je moguće žurnije", kazao je odvjetnik Ljubičić.

Rok je za podnošenje žalbe 48 sati.

Josip Jović za nepoštivanje suda optužen je 9. rujna. Nakon što se nije odazvao pozivu da se pred sudom izjasni o svojoj krivnji upućen je uhidbeni nalog koji je jučer stigao na splitski Županijski sud.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙