FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS: mnogi radnici morat će raditi na državni blagdan

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS)upozorila je danas da će u subotu, 8. listopada, kada Hrvatska slavidržavni blagdan Dan neovisnosti, mnogi radnici u uslužnimdjelatnostima raditi iako Zakon o blagdanima određuje da se u daneblagdana ne radi.
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) upozorila je danas da će u subotu, 8. listopada, kada Hrvatska slavi državni blagdan Dan neovisnosti, mnogi radnici u uslužnim djelatnostima raditi iako Zakon o blagdanima određuje da se u dane blagdana ne radi.

Unatoč takvoj odredbi, koja bi trebala hrvatskim radnicima i građanima omogućiti odmor uz dostojanstveno obilježavanje državnog blagdana, mnogi će zaposleni u uslužnim djelatnostima raditi i po deset sati kako bi trgovačko-špekulantskoj oligarhiji ostvarili profit, ističe HUS u priopćenju.

Iako je temelj svake pravne države poštivanje i provedba zakona za svakog jednako, naša državna, izvršna i zakonodavna vlast ne provodeći i ne poštujući Zakon o blagdanima potiče "pomračenje zakonitosti" u Hrvatskoj, ocjenjuje sindikat.

HUS stoga traži od Vlade i Hrvatskog sabora da počnu provoditi "diktaturu zakona" u kojoj se svi građani moraju pridržavati istih propisa, od najnemoćnijih do najmoćnijih, jer je to diktatura samo za profitere i kriminalce, a za obične građane je učinkovita zaštita od vlastodržaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙