FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Direktor CIA-e neće kažnjavati agente za propuste 11/9

WASHINGTON, 6. listopada 2005. (Hina/AFP) - Direktor CIA-e Porter Gosskazao je u srijedu kako neće provesti disciplinske mjere protiv tajnihagenata zbog njihovih propusta u upozoravanju na moguće napade prijeterorističkih akcija 11. rujna.
WASHINGTON, 6. listopada 2005. (Hina/AFP) - Direktor CIA-e Porter Goss kazao je u srijedu kako neće provesti disciplinske mjere protiv tajnih agenata zbog njihovih propusta u upozoravanju na moguće napade prije terorističkih akcija 11. rujna.

"Neću sazvati odbor za odgovornost da sudi o radu bilo kojeg agenta CIA-e", stoji u izjavi Gossa.

Glavni inspektor CIA-e u internom je izvješću preporučio da agenti Centrale za svoj rad odgovaraju pred pravosudnim tijelima.

Gossovu je odluku odmah podupro njegov šef, novi direktor CIA-e John Negroponte.

Republikanci i demokrati zatražili su pak da javnosti bude objavljeno izvješće s oznakom tajnosti, koje je Kongresu bilo upućeno u rujnu.

Rodbina žrtava napada 11. rujna zatražila je da Goss ispita odgovornost bivših i sadašnjih dužnosnika CIA-e zbog napada na New York i Washington, uključujući i bivšeg direktora agencije Georgea Teneta.

Goss je propuste u radu prije 11. rujna pripisao nedostatnim sredstvima i manjku osoba u CIA-i 90-ih godina i zaključio da bi disciplinske mjere protiv pojedinaca smanjile mogućnost preuzimanja rizika u budućim operacijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙