FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al-Qaida neće napadati šijite koji su se usprotivili Amerikancima

DUBAI, 19. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Krilo al-Qaide koje djeluje uIraku u ponedjeljak je objavilo da neće napadati šijitske skupine,uključujući i onu Moqtade al-Sadra, koje su se usprotivile vojnimoperacijama SAD-a u Iraku.
DUBAI, 19. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Krilo al-Qaide koje djeluje u Iraku u ponedjeljak je objavilo da neće napadati šijitske skupine, uključujući i onu Moqtade al-Sadra, koje su se usprotivile vojnim operacijama SAD-a u Iraku.

Vođa iračkog ogranka al-Qaide Abu Musab al-Zarqawi prošlog je tjedna objavio rat protiv šijitskih muslimana u Iraku kao odgovor na ofenzivu postrojbi SAD-a i iračke vlade na pobunjenički grad Tal Afard koji se smatra uporištem sunitske pobune u Iraku.

"Naša je skupina upoznata s time da neke sekte, poput Sadrove skupine i druge, nisu sudjelovale u pokoljima i nisu pomogle okupatoru", priopćilo je iračko krilo al-Qaide u izjavi objavljenoj na islamističkoj internet stranici koju ta organizacija često koristi. "Tako smo odlučili da nećemo napasti te skupine dok god one ne napadnu nas", dodaje se u izjavi.

U izjavi se navodi šest šijitskih i kurdskih skupina koje su uključene u iračku vladu koja uživa potporu SAD-a, ili koje ju podržavaju, te se najavljuje da će one i dalje biti mete al-Qaide.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙