FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ubijen drugi čovjek al Qaide u Iraku

BAGDAD, 27. rujna 2005. (Hina/AFP) - Drugi čovjek terorističke mrežeal Qaida u Iraku Abu Azam ubijen je u ponedjeljak u zajedničkojameričko-iračkoj operaciji u Bagdadu, potvrdio je u utorak savjetnikza nacionalnu sigurnost Muaffak al Rubai.
BAGDAD, 27. rujna 2005. (Hina/AFP) - Drugi čovjek terorističke mreže al Qaida u Iraku Abu Azam ubijen je u ponedjeljak u zajedničkoj američko-iračkoj operaciji u Bagdadu, potvrdio je u utorak savjetnik za nacionalnu sigurnost Muaffak al Rubai.

"Uspjeli smo ubiti drugog čovjeka al Qaide u Iraku", rekao je Rubai, dodavši da je operacija pokrenuta zahvaljujući dojavi doušnika.

"Istina je. Dobili smo dojavu iračkog državljanina koja nas je dovela do njega", kazao je glasnogovornik američke vojske pukovnik Steve Boylan. "Pratili smo ga neko vrijeme", dodao je.

Iako se ne zna odakle je Abu Azam, pretpostavljalo se da je palestinskog podrijetla. On je ubijen u ponedjeljak u operaciji iračkih i američkih snaga na jednu kuću u Bagdadu, ali nije poznato je li bio sam kada je ubijen ili je još netko bio s njim.

Azam se infiltrirao u Irak u travnju i navodno je "odgovoran za smrt 1200 stanovnika Bagdada", od kojih je većina poginula u eksplozijama automobila bombi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙