FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Iraku ubijen vladin dužnosnik i oteta dvojica marinaca

BAGDAD, 2. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Iračka je policijapriopćila da su naoružani napadači u nedjelju ubili visokoga vladinogdužnosnika u Bagdadu, a na zapadu zemlje al-Qaida je otela dvojicuameričkih marinaca i traži oslobađanje zatvorenih sunitskih žena.
BAGDAD, 2. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Iračka je policija priopćila da su naoružani napadači u nedjelju ubili visokoga vladinog dužnosnika u Bagdadu, a na zapadu zemlje al-Qaida je otela dvojicu američkih marinaca i traži oslobađanje zatvorenih sunitskih žena.

Prema priopćenju iračke policije, napadači nastavljaju s ubijanjem vladinih zaposlenika i poslovnih ljudi.

Safaa Muhamed, glavni direktor u ministarstvu javnih radova ustrijeljen je u Mansouru, otmjenijoj bagdadskoj četvrti.

Kriminalci i pobunjenici zadnjih godinu dana za mete uzimaju poslovne ljude, liječnike i vladine dužnosnike. Katkad ih otmu i traže otkupninu, a katkad ih javno ustrijele.

Napadači su u subotu ubili brata iračkoga ministra unutarnjih poslova kad je putovao na posao u istočnome dijelu Bagdada, u blizini četvrti Sadr Cityja.

Na priopćenju na internetskoj stranici kojojm se al-Qaida uglavnom služi, kaže se: "Al-Qaidini vojnici uspjeli su oteti dvojicu američkih marinaca... Al Qaida nevjernicima daje 24 sata da oslobodi zatvorene sunitske muslimanke... ili oni (zapadne snage) ne moraju ni tražiti svoju djecu".

Glasnogovornik američkih snaga u Iraku, potpukovnik Steve Boylan rekao je: "Nisam čuo ništa o otmici nekih naših ljudi. Sumnjam da su to neutemeljene glasine, kakvih je već bilo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙