FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promocija prosvjetnih djelatnika u zvanja mentora i savjetnika

ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - U povodu Svjetskog dana učitelja,5. listopada, danas su 302 odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručna suradnika promovirana u zvanja mentora i savjetnika.
ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - U povodu Svjetskog dana učitelja, 5. listopada, danas su 302 odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručna suradnika promovirana u zvanja mentora i savjetnika.

U viša zvanja danas su u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici svečano promovirana četiri odgojitelja iz predškolskih ustanova, 142 učitelja osnovnih te 156 nastavnika srednjih škola.

Čestitavši nastavnicima na promaknuću koje donosi i veće plaće, ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izdvojio je nastavnike kao ključne nositelje promjena u obrazovanju. Cilj je da Hrvatska u obrazovanju do 2010. bude najkonkurentnija u ovom dijelu Europe, poručio je ministar.

Primorac je podsjetio kako je riješen najveći dio dugova za smjenski rad i veliki dio duga za regres. Dolaskom na mjesto ministra zatekao sam 20 tisuća tužbi i potencijalnih 40 tisuća tužbi, dugova koji su s kamatama iznosili oko 850 milijuna kuna. Uspjeli smo pokriti ogroman dug koji se ticao smjenskog rada i polovine duga za naplaćeni regres, izjavio je Primorac.

Iako se danas u Hrvatskoj gradi 140 školskih objekata, cilj je da sve škole rade u jednoj, a ne u tri ili dvije smjene, rekao je Primorac najavivši izdvajanje 100 milijuna kuna za 2006. za kapitalne investicije iz sredstava Svjetske banke.

Pohvalio je odličnu suradnju sa svim socijalnim partnerima, a tako i sa Sindikatom hrvatskih učitelja, koji je na jučerašnjoj konferenciji za novinare ukazao na nepovoljan status i potplaćenost učitelja. Zajedno radimo na pronalaženju najboljih rješenja, rekao je ministar.

Reforme koje Hrvatska uspješno provodi glede obrazovanja daju mi vjetar u leđa da tražim veća prava i materijalna sredstava, kazao je. "Ne mogu sada reći kada i koliko, ali to će biti jedan od mojih prioriteta, za to ću se boriti", izjavio je ministar znanosti Dragan Primorac.

Rekao je i kako hrvatski znanstvenici mogu od sada ravnopravno sudjelovati u svim znanstvenim projektima Europske unije te aplicirati za sve znanstvene projekte u EU. Ocijenio je kako će primjena 6. okvirnog programa EU bitno rasteretiti hrvatski proračun glede znanosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙