FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri u prvih osam mjeseci dva posto više noćenja

PULA, 7. rujna 2005. (Hina) - U Istri je u prvih osam mjeseci ovegodine ostvareno nešto više od 15 milijuna noćenja, što predstavljaporast za dva posto u odnosu isto prošlogodišnje razdoblje, a takve jeturističke rezultate direktor Turističke zajednice Istarske županijeBranko Curić danas u Puli ocijenio zadovoljavajućim.
PULA, 7. rujna 2005. (Hina) - U Istri je u prvih osam mjeseci ove godine ostvareno nešto više od 15 milijuna noćenja, što predstavlja porast za dva posto u odnosu isto prošlogodišnje razdoblje, a takve je turističke rezultate direktor Turističke zajednice Istarske županije Branko Curić danas u Puli ocijenio zadovoljavajućim.

Prema njegovim riječima u prvih osam mjeseci ove godine najbrojniji su po ostvarenim noćenjima bili Nijemci s više od četiri milijuna, premda su ostvarili šet posto manje noćenja nego lani. No, dodao je, trend podbačaja s njemačkog tržišta bilježe i druge mediteranske zemlje poglavito, kako je rekao, zbog recesije u kojoj se ova zemlja nalazi.

Austrijsko, slovensko, talijansko, mađarsko ali i domaće tržište direktor istarske Turističke zajednice ocijenio je stabilnim tržištima, a obećavajućim Francusku, Veliku Britaniju, Rusiju te zemlje Beneluxa i Skandinavije.

U prvih osam mjeseci ove godine najbrojnija su bila noćenja na području Rovinja (više od 2,1 milijuna), zatim Poreča (dva milijuna noćenja) i Medulina (1,4 milijun noćenja).

Istra će ubuduće morati napraviti određene iskorake u svojoj ponudi i turističkoj promociji te iskoristiti potencijale koje ima prvenstveno u predsezoni i posezoni. Opredjeljenje je krenuti ka kvalitetnom turizmu, zaključio je Curić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙