FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: 50. obljetnica Muzejskoga dokumentacijskog centra

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Ravnateljica zagrebačkoga Muzejskogdokumentacijskog centra (MDC) Višnja Zgaga najavila je danas u Zagrebuna konferenciji za novinare da će 50. obljetnica MDC-a biti obilježenapredavanjima, radionicama, promocijama i izložbom dokumentacijskezbirke o početcima rada te ustanove.
ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Ravnateljica zagrebačkoga Muzejskog dokumentacijskog centra (MDC) Višnja Zgaga najavila je danas u Zagrebu na konferenciji za novinare da će 50. obljetnica MDC-a biti obilježena predavanjima, radionicama, promocijama i izložbom dokumentacijske zbirke o početcima rada te ustanove.

"Dio izložbe posvetili smo osnivaču MDC-a, istaknutom muzeologu Antunu Baueru," napomenula je, dodavši kako će na izložbi biti predstavljeni i aktualni projekti. Također će se moći pogledati i nova MDC-ova internetska stranica i registar koji sadrži pregled muzeja u Hrvatskoj, dodala je.

Izložba je otvorena do 14. listopada u zagrebačkoj Gliptoteci, podsjetila je, dodavši kako će izložbu pratiti projekcije o Personalnom arhivu MDC-a i MDC u akciji.

Na konferenciji su se predstavili i gosti koji će sutra govoriti o muzejskim ustanovama i galerijama u Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

Svoja predavanja o istraživanjima odnosa muzeja i posjetitelja najavili su Monika Hagedorn Saupe i Axel Ermert s Instituta fuer Museumskunde iz Berlina, a Stephen Tolfree je najavio predstavljanje novih digitalnih projekata iz britanske muzejske i galerijske prakse

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙