FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisani kupoprodajni ugovori za Vodičanku i Istru

ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Potpisani kupoprodajni ugovori zaVodičanku i Istru
ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Potpisani kupoprodajni ugovori za Vodičanku i Istru

HINA - Financijski servis

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) potpisao je sa šibenskom tvrtkom Jolly JBS kupoprodajni ugovor za 62 posto dionica hotelskog poduzeća Vodičanka iz Vodica, kao i s tvrtkom Puljanka za 67,56 posto dionica pulske trgovačke tvrtke u stečaju Istra, izvijestili su danas iz HFP-a.

Tvrtka Jolly JBS je, kao jedini ponuditelj na međunarodnom natječaju, dionice Vodičanke platila 30 milijuna kuna te najavila da u razvoj te hotelske tvrtke, odnosno njene hotele Punta i Olympia te depandanse Arausa, planira uložiti još 25 milijuna kuna.

Jedan od uvjeta natječaja za privatizaciju Vodičanke bio je i zadržavanje 130 zaposlenika, a novi se vlasnik obvezao i na zapošljavanje 100 novih radnika u narednih pet godina.

Ponuda Puljanke za kupnju većinskog udjela u tvrtki Istra izabrana je pak između pet dospjelih ponuda, a za 67,56 posto dionica Puljanka je platila 31,25 milijuna kuna te je najavila ulaganje 158,03 milijuna kuna u narednih pet godina.

Zanimljivost te ponude bila su i priložena pisma potpore Sindikata trgovine, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske te Grada Pule.

Ukupne obveze prema stečajnim vjerovnicima Istre iznose oko milijun kuna, a tvrtki kćeri tog društva oko 12 milijuna kuna, pri čemu se od ponuđača tražilo da namire 80 posto potraživanja od Istre te 50 posto od tvrtki kćeri.

Ugovorom je Puljanka prihvatila stečajni plan, kao i ograničenje raspolaganja nekretninama Istre na rok od godinu dana od kupnje, kažu u HFP-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙