FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NO Sunčanog Hvara imenovao novu tročlanu Upravu

ZAGREB/HVAR, 8. rujna 2005. (Hina) - Nadzorni odbor (NO) Sunčanog Hvarana svojoj je današnjoj sjednici na Hvaru imenovao novu tročlanu Upravute hvarske hotelske tvrtke - na mjesto predsjednika Uprave imenovan jeDragan Lazukić (član Uprave luksemburške "Orco Property Group"), doksu članovima imenovani Jacques Bourgeois (iz Orca) te Pero Pavičić(dosadašnji i dugogodišnji predsjednik Uprave), doznaje se iz HFP-a.
ZAGREB/HVAR, 8. rujna 2005. (Hina) - Nadzorni odbor (NO) Sunčanog Hvara na svojoj je današnjoj sjednici na Hvaru imenovao novu tročlanu Upravu te hvarske hotelske tvrtke - na mjesto predsjednika Uprave imenovan je Dragan Lazukić (član Uprave luksemburške "Orco Property Group"), dok su članovima imenovani Jacques Bourgeois (iz Orca) te Pero Pavičić (dosadašnji i dugogodišnji predsjednik Uprave), doznaje se iz HFP-a.

To je u skladu, dodaju iz HFP-a, sa Sporazumom dioničara (između države i Orca) po kojemu je određeno da dva člana Uprave Sunčanog Hvara budu iz Orca, a jedan iz HFP-a (odnosno države).

Iz HFP-a pritom važnim ističu da je tim Sporazumom predviđeno i da Uprava Sunčanog Hvara ne može bez suglasnosti Nadzornog odbora tijekom javno-privatnog partnerstva (JPP) donositi nezavisno bilo kakve odluke koje se tiču nekretnina te tvrtke.

Dodaju i da su u tijeku pregovori grada Hvara i HFP-a, nakon kojih će na grad biti prenesen određeni paket dionica Sunčanog Hvara, čime će zapravo JPP dobiti svoju trojnu dimenziju.

Iako se još ne zna koliki će dionički paket Sunčanog Hvara pripasti gradu, niti kada se može očekivati završetak tih pregovora, iz HFP-a napominju da pregovori 'uspješno teku'.

Za sada je tek zaključeno da će prije sklapanja ugovora o prijenosu dionica grad provesti "due dilligence" u Sunčanom Hvaru kako bi se bolje upoznao s njegovim poslovanjem budući će ući u vlasničku strukturu.

Nadzorni odbor Sunčanog Hvara ima sedam članova, od kojih su četiri iz Orca (Jean Francois Ott, Ales Vobruba, Nicolas Tommasini i Gilbert Irondelle), dva su u ime države odnosno HFP-a (Vedran Kukavica i Jakša Barbić), a jedan u ime zaposlenika (Kuzma Tudor).

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙