FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Nadmudrivanje oko Hrvatske i Turske

ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Njemački dnevni list HamburgerAbendblatt u komentaru odluke o početku pregovora Europske unije sTurskom istaknuo je povezanost pitanja turskih pregovora s pitanjemHrvatske, prenio je Deutsche Welle.
ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Njemački dnevni list Hamburger Abendblatt u komentaru odluke o početku pregovora Europske unije s Turskom istaknuo je povezanost pitanja turskih pregovora s pitanjem Hrvatske, prenio je Deutsche Welle.

"To nije bio svečani početak pregovora, već jadno nadmudrivanje: tek što je Carla del Ponte Hrvatskoj dala prolaznu ocjenu za suradnju sa sudom u Haagu, Austrija je odustala od svog protivljenja početku pregovora s Turskom", primjećuje se u komentaru lista.

"Beč je dobio što je tražio, mada to nikada neće priznati. Ali iz povijesnih razloga alpska republika ima odbojnost prema Turcima i osjeća povezanost s Hrvatskom. A Turskoj je ponovo stavljeno do znanje da ju Europa prihvaća vrlo suzdržano. Kako će se to odraziti na dugogodišnje pregovore koji predstoje, ostaje da se vidi. Sigurno je, međutim, da bi u Europi mnogi bili sretni da Ankara jednog dana sama od sebe odustane od puta na zapad", ocjenjuje Hamburger Abendblatt, prenosi DW.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙