FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljanje "Mape Richter: Sistemsko i spontano"

ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Muzej suvremene umjetnosti predstavitće 13. rujna edukativni projekt "Mapu Richter: Sistemsko i spontano".
ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Muzej suvremene umjetnosti predstavit će 13. rujna edukativni projekt "Mapu Richter: Sistemsko i spontano".

Mapa koja će biti predstavljena u Vili Richter u Zagrebu, namijenjena je prvenstveno mladoj publici s ciljem približavanja opusa Vjenceslava Richtera (1917.-2002.), jednog od najsvestranijih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća - arhitekta, urbanista, kipara, slikara, grafičara, crtača, scenografa, teoretičara arhitekture i dizajna, istraživača i eksperimentatora - kao i upoznavanja problematike likovnog izraza na originalnim djelima iz muzejske zbirke.

Mapa Richter prva je u nizu priručnih edukativnih materijala što ih Muzej suvremene umjetnosti priprema iz svoje bogate zbirke, a namijenjena je učenicima od V. do VIII. razreda koji je mogu koristiti podjednako u nastavi kao i u slobodno vrijeme.

Zbirka Vjenceslava Richtera i Nade Kareš-Richter donacija je Gradu Zagrebu, a od 1998. predana je na upravljanje Muzeju suvremene umjetnosti.

Riječ je o jednoj od najcjelovitijih zbirki moderne i suvremene umjetnosti u Hrvatskoj, a smještena je u vili u kojoj je umjetnik živio i stvarao, okruženoj parkom njegovih skulptura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙