FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: 3.000 liječnika štrajkom protiv malih plaća

STUTTGART, 6. rujna 2005. (Hina/AFP) - Više od 3.000 bolničkihliječnika iz raznih dijelova Njemačke prosvjedovalo je u utorak uStuttgartu protiv niskih plaća i neplaćanja prekovremenih sati,objavili su sindikati.
STUTTGART, 6. rujna 2005. (Hina/AFP) - Više od 3.000 bolničkih liječnika iz raznih dijelova Njemačke prosvjedovalo je u utorak u Stuttgartu protiv niskih plaća i neplaćanja prekovremenih sati, objavili su sindikati.

Sindikat Savez iz Marburga procijenio je da su njemački liječnici zaposleni u javnome sektoru u deset godina pretrpjeli u pad neto plaće u iznosu od 7,5 posto. U istom je razdoblju profesorima plaća narasla za tri posto.

Predsjednik Saveza Frank Ulrich Montgomery zatražio je zato da se na europskoj razini usklade plaće liječnika zaposlenih u javnome zdravstvu što bi bio jedini način da se spriječi odljev njemačkih liječnika u inozemstvo.

Plaće njemačkih liječnika u javnom zdravstvu najniže su u Europi, ocijenio je Savez i objavio da 146.000 liječnika zaposlenih u klinikama i javnim bolnicama radi godišnje prosječno 50 milijuna prekovremenih sati koji ostaju neplaćeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙