FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čulig: zrak i čađa nakon požara u Jankomiru nisu bili opasni po zdravlje

ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Ispitivanje zraka i čađe nakon velikogpožara, koji je u subotu uništio skladišta u Kovinskoj ulici uJankomiru, pokazalo je da zrak i čađa nisu bili opasni po ljudskozdravlje, objavio je danas Zavod za javno zdravstvo grada Zagreba.
ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Ispitivanje zraka i čađe nakon velikog požara, koji je u subotu uništio skladišta u Kovinskoj ulici u Jankomiru, pokazalo je da zrak i čađa nisu bili opasni po ljudsko zdravlje, objavio je danas Zavod za javno zdravstvo grada Zagreba.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo grada Zagreba Josip Čulig izjavio je Hini da su izgaranjem sintetičkih masa i maziva oslobođeni kancerogeni aromatski spojevi, ali procijenjene količine su svega nekoliko desetaka mikrograma u kilogramu čađe.

U uzorku zraka na samom požarištu kancerogeni aromati pak uopće nisu zabilježeni.

Mala količina kancerogenih aromata mogla bi štetiti samo osobama izrazito osjetljiva zdravlja, a ne prosječno zdravim ljudima, pojasnio je Čulig.

Čađu treba zbrinuti u posebne posude predviđene za opasan otpad i prije ponovne uporabe opožarenog prostora ponovo napraviti analize, upozorio je Čulig.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙