FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska stomatološka komora obilježila 10. obljetnicu postojanja

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska stomatološka komora (HSK)obilježila je danas 10. godišnjicu postojanja svečanom sjednicomSkupštine na kojoj su zaslužnim članovima dodijeljena priznanja.
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska stomatološka komora (HSK) obilježila je danas 10. godišnjicu postojanja svečanom sjednicom Skupštine na kojoj su zaslužnim članovima dodijeljena priznanja.

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić tom je prigodom istaknuo kako je u stomatološkoj djelatnosti uspostavljen kvalitetan sustav ali se još uvijek premalo radi na preventivi zubnih bolesti.

Vlada će, po njegovim riječima, ustrajati na tome da broj stomatoloških pregleda za djecu do 18. godine život bude neograničen, te da se utvrdi osnovna košarica stomatoloških usluga u čijoj će izradi sudjelovati i HLK.

HSK osnovana je 1995. godine kao strukovno udruženje koje promiče stomatološku struku. Prema podacima komore, danas je u Hrvatskoj oko 4000 stomatologa, a najveći broj njih radi u zakupu ordinacija u domovima zdravlja (1287) te u privatnoj praksi (1300).

Na današnjoj svečanosti prof. Juraju Hrasteu dodijeljeno je priznanje za životno djelo zbog doprinosa napretku struke, a povelje i zahvale primilo je još 50-ak članova komore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙