FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jednogodišnji rad Vladine Koordinacije za nadzor mora

ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - Jednogodišnji rad VladineKoordinacije za usklađivanje obavljanja poslova nadzora i zaštiteunutarnjih morskih voda, teritorijalnog mora i zaštitnogekološko-ribolovnog pojasa Republike Hrvatske pokazao se izuzetnoučinkovitim, što je vidljivo po većem broju obavljenih pregleda ikontrola, sankcioniranju prekršaja, te smanjenju tekućih troškova,priopćeno je danas iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.
ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - Jednogodišnji rad Vladine Koordinacije za usklađivanje obavljanja poslova nadzora i zaštite unutarnjih morskih voda, teritorijalnog mora i zaštitnog ekološko-ribolovnog pojasa Republike Hrvatske pokazao se izuzetno učinkovitim, što je vidljivo po većem broju obavljenih pregleda i kontrola, sankcioniranju prekršaja, te smanjenju tekućih troškova, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

U jednogodišnjem razdoblju Koordinacija je poduzela 1896 aktivnosti koje obuhvaćaju pregled plovila i isprava, nadzor u luci, plovnom putu, provjeru zastave, progon i uzapćenja plovila, nadzor nad onečišćenjem, itd.

U tom je razdoblju Koordinacija donijela i 133 rješenja, podnijet je 261 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, procesuirano je 19 kaznenih djela, naplaćeno 159 mandatnih kazni i izrečeno 130 upozorenja te oduzeta 224 ribolovna alata, ronilačka oprema i 76 kilograma ribe. Također, je uzapćeno 27 plovila, od toga 19 zbog sumnje na crni charter.

Koordinacija je osnovana odlukom Vlade 27. kolovoza 2004., a praktički je počela djelovati lani na današnji dan. Ima stručno tijelo kojeg čine predstavnici osam ministarstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙