FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija, Rusija i Španjolska žele u razmjeni s Kinom organizirati godine kulture

PEKING, 18. rujna 2005. (Hina/AFP) - Italija, Rusija i Španjolskaodlučile su organizirati kulturne sezone po obrascu naizmjeničnihgodina kulture između Francuske i Kine, rekla je kineska zamjenicaministra kulture Meng Xiaosi, prenosi u nedjelju Dnevni list kineskemladeži.
PEKING, 18. rujna 2005. (Hina/AFP) - Italija, Rusija i Španjolska odlučile su organizirati kulturne sezone po obrascu naizmjeničnih godina kulture između Francuske i Kine, rekla je kineska zamjenica ministra kulture Meng Xiaosi, prenosi u nedjelju Dnevni list kineske mladeži.

Ministrica je ocijenila da je uspjeh godina kulture organiziranih između 2003. i 2005. (Godina Kine u Francuskoj, nakon koje je uslijedila "Godina Francuske u Kini") poslužio kao primjer i da je određen broj zemalja pokazao zanimanje za organizaciju sličnih manifestacija.

Meng je precizirala da će 2006. u Kini biti organizirana godina Rusije i godina Italije, a 2007. godina Španjolske.

"Francuska je prva velika zapadna zemlja koja je uspostavila diplomatske odnose s Kinom i prva zemlja koja je organizirala naizmjenične godine kulture s Kinom. U povijesti razmjena Kine i inozemstva, te godine između Francuske i Kine su stvorile novi obrazac", rekla je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙