FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP košarka: Španjolski mediji o utakmici Španjolska - Hrvatska

ZAGREB, 24. rujna 2005. (Hina) - Španjolski mediji veličaju pobjedušpanjolske košarkaške reprezentacije protiv Hrvatske i plasman upolufinale Europskog prvenstva u Beogradu.
ZAGREB, 24. rujna 2005. (Hina) - Španjolski mediji veličaju pobjedu španjolske košarkaške reprezentacije protiv Hrvatske i plasman u polufinale Europskog prvenstva u Beogradu.

"Čudo Španjolaca", "Vazquez predvodio španjolsku uskrsnuće", "Idemo po zlato", samo su neki od naslova u novinama na Pirinejskom poluotoku.

"El Mundo" piše kako je kombinacija snage i čuda gurnula španjolske košarkaše u polufinale EP-a i borbu za medalje. Novinar navodi kako je "furija" otvorila utakmicu odigravši najgorih deset minuta posljednjih godina. "Srećom, u tim trenucima Hrvati nisu načinili suviše veliku prednost," piše EL Mundo, dodavši kako je jedan od razloga preokreta ozljeda Kasuna i Planinića, te odlična igra Navarra i Frana Vazqueza. El Mundo se nije previše osvrnuo na broj osobnih pogrešaka i slobodnih bacanja jedne i druge momčadi, dodavši kako su Španjolci izborili pobjedu u kontroverznom produžetku u kojem su "Hrvati opravdanje za poraz potražili u sucima".

U listu "Marca", Jorge Garbajosa se žalio kako su Hrvati igrali grubo i kako su mu hrvatski igrači skoro dva puta slomili nos. Dok je španjolski izbornik Mario Pesquera utvrdio kako sve momčadi protiv Španjolske igraju čvrstu i tvrdu obranu, pa je zbog toga na Europskom prvenstvu najviše prekršaja suđeno u španjolsku korist. Jose Manuel Calderon smatra kako je Hrvatska sam kriva za poraz.

"Hrvati se sada mogu žaliti na suđenje koliko žele, ali sami su krivi za svoj poraz. Oni su bili bolji u prvom, a mi smo bili bolji u drugom poluvremenu." Marca je prenijela i tekst pod naslovom "Hrvatski mediji pišu o pljački", u kojem prenose dijelove članaka iz važnijih hrvatskih listova.

Niti španjolska agencija EFE nije previše prostora posvetila suđenju. U svom izvještaju najviše se bavila činjenicom hoće li Navarro biti prvi strijelac prvenstva i kako u polufinalu zaustaviti Nijemca Dirka Nowitzkog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙