FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ana Garačić nova zamjenica predsjednika Vrhovnog suda

ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - Sutkinja Vrhovnog suda Ana Garačićnova je zamjenica predsjednika tog suda Branka Hrvatina koji ju je ipredložio na tu dužnost, priopćio je danas Ured predsjednika Vrhovnogsuda.
ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - Sutkinja Vrhovnog suda Ana Garačić nova je zamjenica predsjednika tog suda Branka Hrvatina koji ju je i predložio na tu dužnost, priopćio je danas Ured predsjednika Vrhovnog suda.

Opća sjednica Vrhovnog suda raspravila je Hrvatinov prijedlog o izmjeni Godišnjeg rasporeda poslova sudaca i sudskih savjetnika te je jednoglasno dala pozitivno mišljenje da zamjenica predsjednika suda bude sutkinja Garačić koja je prije dva dana na toj dužnosti zamijenila suca Jakoba Miletića.

Ana Garačić pravosudnu je karijeru započela 1975. kao sudačka pripravnica na zagrebačkom Općinskom sudu, a nakon rada na Županijskom sudu, gdje je zadnje tri godine bila predsjednica Kaznenog odjela, 1995. izabrana je za sutkinju Vrhovnog suda.

Aktivno sudjeluje u radu međunarodnih i domaćih pravosudnih tijela i društava, dugogodišnji je predavač na seminarima i stručnim skupovima, a i sama je sudjelovala u stručnom usavršavanju, stoji u priopćenju.

Glavna je urednica web stranice Vrhovnog suda i predsjednica Radne skupine za provedbu projekta objavljivanja sudskih odluka na Internetu.

Objavila je knjigu "Kazneni zakon u sudskoj praksi", kao autorica i koautorica sudjelovala je u pripremi većeg broja stručnih članaka iz područja kaznenog materijalnog i procesnog prava, a recenzentica je nekoliko pravnih knjiga, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙