FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

New York: 21 poginuli u prevrtanju turističkog broda

NEW YORK, 3. listopada 2005. (Hina/AP/dpa) - Najmanje 21 osoba jepoginula, a još 27 ih je ozlijeđeno u nedjelju poslijepodne uprevrtanju turističkog broda na jezeru u području planina Adirondackna sjeveru savezne države New York, objavio je lokalni policijskidužnosnik.
NEW YORK, 3. listopada 2005. (Hina/AP/dpa) - Najmanje 21 osoba je poginula, a još 27 ih je ozlijeđeno u nedjelju poslijepodne u prevrtanju turističkog broda na jezeru u području planina Adirondack na sjeveru savezne države New York, objavio je lokalni policijski dužnosnik.

Brod 'Ethan Allen' prevrnuo se na jezeru Lake George udaljenom oko 80 kilometara od grada Albany, a na njemu je bilo 47 putnika, grupa Kanađana starije životne dobi. Jedini član posade, kapetan broda je preživio nesreću.

Prema riječima šerifa okruga Warren Larryja Clevelanda, vlasti istražuju da li je uzrok nesreće bila vodena brazda koja je ostala za većim turističkim brodom, koji je prošao u blizini. Vremenski uvjeti u vrijeme nesreće su naime bili vrlo povoljni.

Nesreća se dogodila tako brzo, rekao je Cleveland, da nitko od putnika nije uspio obući pojas za spasavanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙