FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponovno bilateralni sastanak Austrija-Britanija

LUXEMBOURG, 2. listopada 2005. (Hina) - Britansko predsjedništvo počeloje u nedjelju navečer nakon radne večere zajedno s Austrijom iEuropskom komisijom raditi na novom tekstu pregovaračkog okvira zaTursku, koji bi onda trebao biti predstavljen ministrima vanjskihposlova, koji su se okupili u nedjelju navečer na izvanrednom sastankuu Luxembourgu.
LUXEMBOURG, 2. listopada 2005. (Hina) - Britansko predsjedništvo počelo je u nedjelju navečer nakon radne večere zajedno s Austrijom i Europskom komisijom raditi na novom tekstu pregovaračkog okvira za Tursku, koji bi onda trebao biti predstavljen ministrima vanjskih poslova, koji su se okupili u nedjelju navečer na izvanrednom sastanku u Luxembourgu.

Švedska ministrica vanjskih poslova Laila Freivals izjavila je da Austrija i dalje traži da se u pregovorački okvir ubaci privilegirano partnerstvo kao alternativa punopravnom članstvu te da se jasnije definira "apsorpcijska sposobnost" EU-a kod primanja novih članica.

Bez pregovoračkog okvira, koji mora biti usvojen jednoglasno, ne mogu početi pristupni pregovori, predviđeni za ponedjeljak poslije podne.

U slučaju da se dođe do kompromisnog prijedloga, ministri će se ponovno okupiti na formalnom sastanku kako bi ga prihvatili, a u slučaju neuspjeha ponovno bi se u ponedjeljak ujutro bavili pregovaračkim okvirom za Tursku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙