FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ankara: Više od 50 tisuća prosvjednika protiv turskog pristupa EU

ANKARA, 2. listopada 2005. (Hina/dpa) - Više od 50 tisuća nacionalnoorijentiranih Turaka prosvjedovalo je u nedjelju u središtu Ankareprotiv pristupa njihove zemlje Europskoj uniji.
ANKARA, 2. listopada 2005. (Hina/dpa) - Više od 50 tisuća nacionalno orijentiranih Turaka prosvjedovalo je u nedjelju u središtu Ankare protiv pristupa njihove zemlje Europskoj uniji.

Predsjednik Stranke nacionalnog pokreta (MHP) Devlet Bahceli pozvao je vladu da odustane od puta u Luksemburg i odbije početak pristupnih pregovora. EU, rekao je Bahceli, nema namjere prihvatiti Tursku kao punopravnu članicu i ravnopravnog partnera. Bahceli je optužio vladu premijera Recepa Tayyipa Erdogana da "uvredljivo" ponašanje Europske unije prema Turskoj prodaje kao uspjeh i napredak te da obmanjuje tursku javnost.

Na stotinama autobusa kojima su prosvjednici iz cijele zemlje stigli u prijestolnicu Ankaru bili su izvješeni prosvjedni transparenti na kojima je između ostalog pisalo: "Naš je glavni grad Ankara a ne Bruxelles".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙