FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush: Koalicija ima plan za pobjedu u Iraku

WASHINGTON,28. rujna 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bushrekao je u srijedu da koalicija u Iraku napreduje u borbi protivpobunjenika i terorista te da će spremno dočekati mogući porastnasilja uoči glasovanja o ustavu sljedećeg mjeseca.
WASHINGTON,28. rujna 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush rekao je u srijedu da koalicija u Iraku napreduje u borbi protiv pobunjenika i terorista te da će spremno dočekati mogući porast nasilja uoči glasovanja o ustavu sljedećeg mjeseca.

Bush je o borbi protiv terorizma u Iraku govorio u Bijeloj kući nakon susreta s američkim zapovjednikom u Iraku generalom Johnom Caseyom i zapovjednikom Američkog središnjeg zapovjedništva odgovornog za Bliski istok generalom Johnom Abizaidom.

"Mi smo u ofenzivi. Imamo plan za pobjedu", rekao je Bush.

Njegovo obraćanje javnosti dolazi dan nakon što je u Iraku ubijen Abdullah Abu Azzam, drugi po važnosti čelnik al-Qaide u Iraku.

Bush je rekao da je Abu Azzam odgovoran za porast terorističkih napada u kojima je proteklih mjeseci poginulo nekoliko stotina ljudi.

Američki predsjednik je upozorio da se može očekivati pojačavanje nasilja u Iraku uoči referenduma o novom iračkom ustavu sljedećeg mjeseca te potom, tijekom izbora nove vlade.

"Možemo očekivati da će učiniti sve što je u njihovoj moći da pokušaju zaustaviti napredak slobode. Naše snage su spremne za to", rekao je Bush.

On je kazao da su iračke snage sve uvježbanije i preuzimaju sve važniju ulogu u borbi protiv pobunjenika i terorista koji, kako je rekao, neće uspjeti poremetiti skorašnje izbore u Iraku.

Sjedinjene Države trenutačno imaju 147.000 tisuća vojnika u Iraku, a do sada je u toj zemlji poginulo 1923 američka vojnika.

"Irak je ključno bojno polje protiv terorizma", rekao je Bush.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙