FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Džafari: Iračke snage napale Tal Afar

BAGDAD, 10. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Iračke i američke snage počelesu napad na grad Tal Afar kako bi iz njega protjerale teroriste,objavio je u subotu irački premijer Ibrahim Džafari.
BAGDAD, 10. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Iračke i američke snage počele su napad na grad Tal Afar kako bi iz njega protjerale teroriste, objavio je u subotu irački premijer Ibrahim Džafari.

"Danas u dva ujutro, na temelju moje naredbe, iračke su snage počele operaciju uklanjanja svih preostalih terorističkih elemenata iz Tal Afara. Vojnicima podršku pružaju multinacionalne snage", kaže se u premijerovu priopćenju.

Džafari je rekao kako vojnici odgovaraju molbama za pomoć koje su mu uputili "svi razni vjerski i etnički elementi iz Tal Afara". Taj grad, zapadno od Mosula, a blizu sirijske granice, uglavnom je nastanjen Turkmenima.

Američke i iračke snage odavno tvrde da se u Tal Afaru skrivaju oružje i strani borci koji dolaze iz Sirije kako bi ratovali protiv iračkih vlasti i okupacijskih snaga.

Džafari i američki general-bojnik Rick Lynch zadnjih su dana upozoravali da se sprema ofenziva na Tal Afar. Civili su evakuirani iz grada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙