FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Militantni klerik Bashir ne stoji iza napada na Baliju

DŽAKARTA, 2. listopada 2005. (AP) - Navodni teroristički vođa AbuBakir Bashir nema ništa s terorističkim napadima izvedenim u subotu naBaliju, u kojima je prema najnovijim revidiranim podacima poginulo 25osoba, izjavio je u nedjelju njegov glasnogovornik Fauzan Al Anshari.
DŽAKARTA, 2. listopada 2005. (AP) - Navodni teroristički vođa Abu Bakir Bashir nema ništa s terorističkim napadima izvedenim u subotu na Baliju, u kojima je prema najnovijim revidiranim podacima poginulo 25 osoba, izjavio je u nedjelju njegov glasnogovornik Fauzan Al Anshari.

Sumnja se da je počinitelj napada teroristička skupina Džama Islamija koju povezuju s al Qaedom a koja je odgovorna i za terorističke napade izvedene na Baliju 2002. godine. Strane su vlasti dugo vjerovale da je militantni klerik Abu Bakar Bashir duhovni vođa Džama Islamije.

Fauzan Al Anshari kazao je da 67-godišnji Bashir nema nikakve veze s eksplozijama na Baliju.

"To je stara stvar. Nijedan musliman ne bi izveo takve napade", kazao je Al Anshari, dodavši da su subotnji napadi "dio velikog dizajna kojem je cilj diskreditiranje" Bashira, čije je oslobađanje predviđeno za iduću godinu.

Istovremeno su bolnički izvori na Baliju objavili da u napadu u subotu poginulo 25 osoba, a ne 32 kako je ranije javljeno.

"Nakon razjašnjavanja i višestrukih provjera utvrđeno je da je broj poginulih 25. Radi se o ispravci", izjavio je liječnik Wira iz krizne bolnice Sanglah.

Kako je rekao, ispravka je rezultat "konfuzije nastale zbog velikog broja ranjenih".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙