FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastali se unuci Staljina, Roosevelta i Churchilla

AMSTERDAM, 1. listopada 2005. (Hina/AP) - Unuci čelnika velikihsvjetskih sila iz Drugog svjetskog rata, sovjetskog diktatora JosifaStaljina, američkog predsjednika Franklina Roosevelta i britanskogpremijera Winstona Churchilla, sastali su se u subotu na razgovoru uNizozemskoj, 60 godina nakon što su njihovi djedovi održalikonferenciju u Jalti.
AMSTERDAM, 1. listopada 2005. (Hina/AP) - Unuci čelnika velikih svjetskih sila iz Drugog svjetskog rata, sovjetskog diktatora Josifa Staljina, američkog predsjednika Franklina Roosevelta i britanskog premijera Winstona Churchilla, sastali su se u subotu na razgovoru u Nizozemskoj, 60 godina nakon što su njihovi djedovi održali konferenciju u Jalti.

Tri unuka, sada već u godinama, smijala su se i raspravljala u povišenim tonovima, ali prijateljski. Međutim, povremeno su iznosili vrlo različita stajališta glede rata i toga što se dogodilo u Jalti, ukrajinskom ljetovalištu gdje su se njihovi djedovi sastali u veljači 1945.

Jalta je dovela do podjele Europe na poslijeratne sfere utjecaja zapadnih sila i komunističkog bloka.

Razgovor unuka tadašnjih čelnika održan je kako bi se obilježilo otvaranje poslijediplomskog studija na Sveučilištu u Maastrichtu u Nizozemskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙