FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Zlostavljani dječaci dobit će 12,5 milijuna dolara odštete

WASHINGTON, 1. listopada 2005. (Hina/dpa) - Četvorica zlostavljanih izanemarenih dječaka iz Collingswooda u američkoj državi New Jerseydobit će od države 12,5 milijuna dolara odštete za patnje koje su imnanijeli njihovi posvojitelji, bračni bar Jackson.
WASHINGTON, 1. listopada 2005. (Hina/dpa) - Četvorica zlostavljanih i zanemarenih dječaka iz Collingswooda u američkoj državi New Jersey dobit će od države 12,5 milijuna dolara odštete za patnje koje su im nanijeli njihovi posvojitelji, bračni bar Jackson.

Televizijska postaja CNN u subotu je objavila da su se odvjetnici djece i predstavnici savezne države New Jersey nagodili o visini odštete koju sud još treba potvrditi.

Slučaj četvorice braće koje je država dala na usvajanje bračnom paru Jackson pobudio je veliku medijsku pozornost, kad je policija 2003. godine pronašla tada 19 godina starog, ali samo 21 kg teškog Brucea Jacksona kako prekapa kantu za smeće u susjednom dvorištu tražeći hranu. Trojica njegove mlađe braće, Michael, Keith i Tyrone također su bili na pragu umiranja od gladi. Državne institucije za socijalnu skrb podvrgnute su oštroj kritici jer su nadležni socijalni radnici bili obaviješteni o neljudskim uvjetima u kojima su živjela usvojena braća Jackson.

Poočim Raymond Jackson umro je u studenom 2004. nakon srčanog udara. Njegovoj supruzi Vanessi, koja negira svaku krivnju i odbija bilo kakvu odgovornost za sudbinu usvojenih mladića, sad prijeti kazna do deset godina zatvora, a država koja je tužena za odštetu pribjegla je nagodbi prema kojoj će, kako je doznao CNN, platiti 12,5 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙