FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki diplomat kritizira Carlu del Ponte

MOSTAR, 1. listopada 2005. (Hina) - Bivši američki veleposlanik uHrvatskoj i Srbiji i Crnoj Gori William Montgomery oštro je kritiziraoglavnu hašku tužiteljicu Carlu del Ponte rekavši da priča "gluposti"kada tvrdi da Vatikan skriva odbjeglog hrvatskog generala AntuGotovinu.
MOSTAR, 1. listopada 2005. (Hina) - Bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj i Srbiji i Crnoj Gori William Montgomery oštro je kritizirao glavnu hašku tužiteljicu Carlu del Ponte rekavši da priča "gluposti" kada tvrdi da Vatikan skriva odbjeglog hrvatskog generala Antu Gotovinu.

"Svaki put kada glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte dođe ovamo, to je kontraproduktivno. Ona priča gluposti. Kaže da Vatikan skriva Gotovinu. Ja ne znam, poslije Vatikana, tko je sljedeći, možda Bog", rekao je Montgomery u intervjuu za Televiziju Republike Srpske emitiranom u petak a u subotu ga prenosi mostarska novinska agencija NINA.

Američki diplomat je ocijenio pogrešnom politiku međunarodne zajednice jer uvjetuje prijam zemalja regije u euroatlantske integracije uhićenjem haških optuženika Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Ante Gotovine. Naglasio je međutim da se njima mora suditi u Haagu.

Bivši američki veleposlanik u Zagrebu rekao je također da će se u BiH morati dogoditi ustavne promjene ocjenjujući da to moraju učiniti domaći političari ili međunarodna zajednica. Govoreći o statusu Kosova, Montgomery je izjavio da će rezultat pregovora o konačnom statusu Kosova, koje će međunarodna zajednica početi ove godine, biti neovisnost pokrajine s određenim uvjetima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙