FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Korzika: Snage reda deblokiraju luku Ajaccio

AJACCIO, 1. listopada 2005. (Hina/AFP) - Oko 150 policajaca i žandarainterveniralo je u subotu u Ajacciu na Korzici kako bi oslobodili zapromet luku koju su blokirali prosvjednici, javlja agencija FrancePresse.
AJACCIO, 1. listopada 2005. (Hina/AFP) - Oko 150 policajaca i žandara interveniralo je u subotu u Ajacciu na Korzici kako bi oslobodili za promet luku koju su blokirali prosvjednici, javlja agencija France Presse.

Uz pomoć dva lakša oklopna vozila pripadnici snaga reda su najprije gurnuli kamione a zatim i kante za smeće kojima je blokiran prilaz Gorilati, jedinom teretnom brodu koji je ostao blokiran u Ajacciu.

"Cilj te operacije je povratiti luku Ajaccio i držati je takvom da to bude jedina luka na Korzici koja će funkcionirati od sada", izjavio je prefekt korzikanske policije Christian Lambert.

"Naš je cilj osposobiti je za promet i u prvo vrijeme omogućiti brojnim turistima koji su ostali blokirani na Korzici da odu", kazao je korzikanski prefekt Pierre Rene Lemas.

Luke na Korzici potpuno su blokirane zbog socijalnih nemira nakon što je mornare iz Sindikata korzikanskih randika (STC) koji su u Marseillu oteli jedan brod trajektne službe SNCM, zaustavio u srijedu na ulazu u luku Bastia odred žandara.

Kako se doznaje iz korzikanske prefekture više od 10.000 ljudi je blokirano na otoku kao i šest do sedam tisuća vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙