FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eksplozija na Korzici

AJACCIO, 29. rujna 2005. (Hina/AFP) - Jedna je raketa ispaljena učetvrtak navečer na poslovni prostor uz prefekturu u Ajacciu, nafrancuskoj Korzici, pri čemu nije bilo ljudskih žrtava, izjavio je zaAFP visoki policijski dužnosnik.
AJACCIO, 29. rujna 2005. (Hina/AFP) - Jedna je raketa ispaljena u četvrtak navečer na poslovni prostor uz prefekturu u Ajacciu, na francuskoj Korzici, pri čemu nije bilo ljudskih žrtava, izjavio je za AFP visoki policijski dužnosnik.

Kako navodi dužnosnik, ured je oštećen i popucali su prozori barem na jednom katu zgrade, a osoba koja je u trenutku eksplozije bila u uredu prošla je bez ozljeda.

Istražitelji su u blizini pronašli cijev raketnog bacača.

U četvrtak navečer još nije bilo poznato je li napad povezan s obustavom prometa trajektne kompanije SNCM prema luci Marseille i korzičkim lukama Bastia i Ajaccio.

U četvrtak poslijepodne tridesetak nacionalističkih militanata i članova sindikata na silu su ušli u korzičku skupštinu koja je raspravljala o prijedlogu kojim se traži prekid suđenja pomorcima koji su oteli brod Pascal Paoli kako bi prosvjedovali protiv privatizacije SNCM-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙