FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 30. rujna 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:
ZAGREB, 30. rujna 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Nakon završetka Europskog prvenstva u Srbiji i Crnoj Gori, Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je novu ljestvicu najboljih reprezentacija svijeta.Prvo mjesto i dalje drži SAD (832.2), druga je reprezentacija SiCG (708), dok je treća Argentina (700). Novi europski prvaci, Grci skočili su za jednu poziciju i sada se nalaze na osmom mjestu sa 304 boda. Najveći skok načinila je Njemačka, koja je sada na 13. mjestu sa 227 bodova. Hrvatska reprezentacija zauzima 19. mjesto sa 125 bodova.

ZAGREB

Međunarodni rukometni savez (IHF) uvrstio je u širi popis sastava svjetskih zvijezda čak pet hrvatskih rukometaša za ekshibicijsku utakmicu protiv selekcije Rusije 28. prosinca u Moskvi, na kojoj će se oprostiti legendarni ruski vratar Andrej Lavrov. U širem popisu su vratar Vlado Šola, Mirza Džomba, Igor Vori, Blaženko Lacković i Ivano Balić, a Hrvatska jedina ima pet igrača na popisu.

TRAPANI/ZAGREB

Talijanski brod +39, na kojem su bila dvojica hrvatskih jedriličara Karlo Kuret i Srđan Cicarelli, izgubio je dvoboj 3. kola pripremne regate Americas Cupa u Trapaniu na Siciliji od branitelja naslov švicarskog Alinghia. Alinghi je sa kormilarom Nijemcem Jochenom Schuemannom za nešto manje od tri minute prošao cilje brže od jedrilice +39, koju vozi Britanac Iain Percy. Nakon 3. kola vode sa po tri pobjede Alinghi, BMW Oracle Racing (USA) i Luna Rossa sa po tri pobjede, K-Challenge, Victory Challenge i Team New Zealand imaju po dvije, a po jednu pobjedu United Internet Team Germany, Team Shosholoza i Desafio Espanol. Kuretov i Cicarelliev Team +39 je zasad bez pobjede, kao i Mascalzone Latino-Capitalia i China Team.

PARIZ

barem jedan tenisač bio je pozitivan na doping-kontroli na ovogodišnjem Grand Slam turniru Roland Garros u Parizu, objavio je francuski dnevnik L'Equipe ne navodeći ime tenisača. Od 152 testirana tenisača barem je jedan bio pozitivan, tvrdi L'Equipe, no predstavnici organizatora i čelnici Međunarodnog teniskog saveza (ITF) nisu komentirali tvrdnje dnevnika. Ukoliko se potvrde sumnje L'Equipea, dopingirani tenisač bit će suspendiran na dvije godine.

PARIZ

Utakmica Francuske lige između Ajaccia i Lensa, koja se na Korzici trebala igrati u nedjelju, odgođena je zbog velikih izgreda na Korzici, priopćio je Francuski nogometni savez. Odgođena je i utakmica Druge lige između Bastie i Sedana, koja je bila na rasporedu u ponedjeljak. Na Korzici već drugi dan traju sukobi žitelja i policije, a povod je napad specijalnih policijskih snaga na sindikaliste, koji su prosvjedovali protiv privatizacije lokalne brodarske tvrtke.

RIM

Talijanski reprezentativni napadač Vincenzo Iaquinta produžio je nakon jednomjesečnog pregovaranja ugovor sa Udineseom, čiji će član biti do 2010. Iaquinta je na najbolji mogući način započeo sezonu, postigavši tri zgoditka u utakmici lige prvaka sa Panathinaikosom, ali je potom izbačen iz momčadi zbog odbijanja produžetka ugovora, pa nije igrao u porazima od Juventusa i Reggine, te Barcelone u Ligi prvaka. Vlasnik Udinesea Giampaolo Pozzo zaprijetio je Iaquinti da će ga prodati u siječnju, a dodatni pritisak izvršio je i talijanski izbornik Marcello Lippi objavivši da će na SP voditi samo igrače koji igraju.

STOCKHOLM

Američki tenisač Andre Agassi (35) otkazao je nastup na ATP teniskom turniru "Stockholm Open" zbog problema s leđima."Razočaran sam što neću nastupiti u Stockholmu. Međutim, ponovo imam problema s leđima," poručio je Amerikanac, koji je ove sezone zbog ozljede leđa već otkazao nekoliko turnira.Prošle sezone Agassi je u finalu Stockholm Opena izgubio od Šveđanina, Thomasa Johanssona.

ZAGREB

Na Tgu bana Jelačića večeras je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić otvorio 16. Svjetske korporacijske igre.Igre se održavaju pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića, a na njima će se u naredna dva dana više od 3000 djelatnika iz 189 svjetskih kompanija natjecati u nogometu, rukometu, košarci, odbojci, kartingu, badmintonu, kuglanju, boćanju, ribolovu, brdskom biciklizmu, tenisu, stolnom tenisu i Dragon Boat-u, koje najviše podsjeća na utrke neretvanskih lađa, a to će ujedno biti i prva takva utrka ikad održana u Hrvatskoj.Korporacijske igre su najveće i najvažnije svjetsko sportsko natjecanje ovog tipa, koje zbog velikog broja natjecatelja i ekipa iz brojnih renomiranih svjetskih tvrtki zahtjeva složenu organizaciju.

LONDON

Rezultati sa teniskih turnira:

ATP HO CHI MINH, četvrtfinale:

Jonas Björkman (Šve) - Alexander Waske (Njem) 6:2, 6:3;

Thomas Johansson (Šve/2) - Cyril Saulnier (Fra/5) 7:6 (7:2), 6:2

Mariano Puerta (Arg/1) - Rainer Schuettler (Njem) 3:6, 6:2, 7:6(5)

Radek Stepanek (Češ/3) - Juan Monaco (Arg/6) 6:3, 6:4

ATP PALERMO, četvrtfinale:

Igor Andreev (RUS) - Alberto Martin (ŠPA) 7:5, 7:5

Andreas Seppi (ITA) - Davide Sanguinetti (ITA/8) 6:3, 6:4

Tomas Behrend (NJEM) - Juan Carlos Ferrero (ŠPA/3) 6:7, 7:6, 7:5

WTA LUXEMBOURG, četvrtfinale:

Anna-Lena Groenefeld (Njem) - Nadia Petrova (Rus/2) 2:6, 6:3, 6:2

Dinara Safina (Rus/7) - Roberta Vinci (Ita) 5:7, 6:3, 6:4

Nathalie Dechy (Fra/4) - Daniela Hantuchova (Slk/5) 6:1, 6:4

WTA SEOUL, četvtfinale:

Catalina Castano (Kol) - Laura Granville (SAD) 2:6, 6:1, 6:1

Tatiana Golovin (Fra/3) - Ai Sugiyama (Jap/5) 6:3, 6:2

Jelena Janković (SCG/1) - Vera Doučevina (Rus/6) 5:7, 6:3, 6:3

Nicole Vaidisova (Češ/2) - Marion Bartoli (Fra/8) 6:4, 6:1

WTA GUANGZHOU, četvrtfinale:

Jie Zheng (Kina/5) - Maria Kirilenko (Rus/4) 6:3, 6:7, 6:1

Zi Yan (Kina) - Na Li (Kina/3) 6:7(5), 7:5, 7:6(4)

Nuria Llagostera Vives (Špa/6) - Ting Li (Kina) 3:6, 6:4, 7:6(5)

Victoria Azarenka (Blr) - Shuai Peng (Kina/2) 6:4, 2:0 (predaja Peng)

ATP BANGKOK,četvrtfinale:

Paradorn Srichaphan (Taj/7) - Lleyton Hewitt (Aus/2) predaja Hewitta bez borbe

Andy Murray (VB) - Robby Ginepri (SAD/3) 4:6, 6:4, 6:3

Jarkko Nieminen (Fin/6) - Yeu-Tzuoo Wang (Taj) 6:4, 6:7 (3), 6:4

Roger Federer (Švi/1) - Gilles Muller (Luks) 6:4, 6:3

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙