FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrabri telefon: Nismo u sukobu s Uredom pravobraniteljice za djecu

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Predsjednica udruge Hrabri telefonGordana Buljan-Flander danas je priopćila da se ograđuje od svihoptužaba pravobraniteljice za djecu koje se povezuju s Hrabrimtelefonom i ustvrdila da Hrabri telefon nikad nije bio u sukobu sUredom pravobraniteljice.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Predsjednica udruge Hrabri telefon Gordana Buljan-Flander danas je priopćila da se ograđuje od svih optužaba pravobraniteljice za djecu koje se povezuju s Hrabrim telefonom i ustvrdila da Hrabri telefon nikad nije bio u sukobu s Uredom pravobraniteljice.

"Zaprepaštena sam i neugodno iznenađena tvrdnjama pravobraniteljice za djecu o prijetnjama predsjednika Nadzornog odbora Hrabrog telefona", navela je Buljan-Flander i navela da joj nije poznato, "jesu li u tom slučaju u pitanju narušeni odnosi Šime Oštarića i Ljubice Matijević-Vrsaljko".

Buljan-Flander je također naglasila da će Hrabri telefon, ako se utvrdi da su tvrdnje o prijetnjama pravobraniteljici i njezinim suradnicima istitnite, žurno poduzeti sve potrebne pravne i moralne korake prema navedenoj osobi kako bi zaštitio integritet te udruge i integritet svih djelatnika i dobrovoljaca.

"Budući da moji suradnici i ja znamo kako je teško godinama raditi taj posao, iskreno žalimo ako su se eventualno zbili navedeni događaji", navela je Buljan-Flander.

Napomenula je da ih naročito uznemiruje kad se ime Hrabrog telefona povezuje s nasilnim oblicima ponašanja. "Poznato je koliko je ta udruga pridonijela podizanju javne svijesti o potrebi zaštite djece i netoleranciji prema nasilju u društvu. Upravo zato potpuno nam je neshvatljivo da se u tom kontekstu spominje Hrabri telefon", istaknula je Buljan-Flander.

Naglasila je i da "visoko cijeni i poštuje rad i postignuća pravobraniteljice za djecu i njezinih suradnika" i podsjetila da su zajedno riješili mnoge slučajeve zaštite prava djece.

Pravobraniteljica za djecu Ljubica Matijević-Vrsaljko, koja je jučer podnijela ostavku na tu dužnost, na današnjoj je konferenciji za novinare objasnila da su razlog njezine ostavke nedavno upućene telefonske prijetnje.

Policija je danas izvijestila da je uhitila je dvije osobe osumnjičene da su prijetile pravobraniteljici za djecu Ljubici Matijević-Vrsaljko.

"Uhitili smo jučer dvije osobe od kojih je jedna priznala da je prijetila pravobraniteljici za djecu, a za drugoosumnjičenog je prikupljeno dovoljno dokaza za pokretanje kaznenog postupka", izjavio je za Hinu glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun, ne želeći otkriti identitet osumnjičenika koje policija tereti za kažnjivo djelo prijetnje najvišim državnim dužnosnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙