FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 22. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske
ZAGREB, 22. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske

ZAGREB - U povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor položila je vijenac na zagrebačkom Općinskom sudu gdje je prije šest godina bivši policajac ubio sutkinju, suprugu s kojom je vodio brakorazvodnu parnicu i njezinu odvjetnicu. Zbog ubojstva sutkinje Ljiljane Hvalec, supruge Gordane Oraškić i njezine odvjetnice Hajre Prohić, te ranjavanja zapisničarke Stanke Cvetković, Mato Oraškić osuđen je na 40 godina zatvora. Dan na koji se 22. rujna 1999. dogodio trostruki zločin u sudnici Općinskog suda u Vukovarskoj ulici lani je proglašen Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama.

ZAGREB - U povodu današnjeg Europskog dana bez automobila u hrvatskim, kao i u brojnim europskim gradovima, raznim se akcijama promiče održivi gradski prijevoz i potiče građane na druge vrste prijevoza umjesto automobilom. Zagreb je za promet motornim vozilima zatvorio dio središta grada promovirajući time zdraviji način kretanja i očuvanje okoliša. Zona zabrane prometa, koja će trajati od 8 do 20 sati, omeđena je ulicama - Trg bana Jelačića - Jurišićeva - Palmotićeva - Boškovićeva - Hebrangova - Gundulićeva - Ilica - Mesnička - Demetrova - Ilirski trg - Radićeva - Trg bana Jelačića.

ZAGREB - Trojica maskiranih i naoružanih razbojnika upala su jutros nešto prije četiri sata u zagrebačku bolnicu Merkur i svladala noćnog čuvara te iz predvorja bolnice ukrala samostojeći bankomat, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Razbojnici su ušli u bolnicu u Zajčevoj ulici jutros u 3,50 sati, te su prijeteći pištoljem 38-godišnjem noćnom čuvaru na zasad nepoznat način iz predvorja bolnice oteli bankomat. Ne zna se kolika je šteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙