FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU: 12 zemalja uputilo pomoć Sjedinjenim Državama

BRUXELLES, 5. rujna 2005. (Hina/dpa) - Europska je komisija priopćila uponedjeljak da je 12 europskih država odmah odgovorilo na američkumolbu za slanjem međunarodne pomoći područjima pogođenima žestokimuraganom Katrina.
BRUXELLES, 5. rujna 2005. (Hina/dpa) - Europska je komisija priopćila u ponedjeljak da je 12 europskih država odmah odgovorilo na američku molbu za slanjem međunarodne pomoći područjima pogođenima žestokim uraganom Katrina.

Glasnogovornica Komisije izjavila je da odgovor Europske unije koordinira britansko predsjedništvo kao i mehanizam EU-a za civilnu zaštitu sa sjedištem u Bruxellesu.

Pomoć koju nude zemlje EU-a uključuje slanje međunarodnih stručnjaka u različitim područjima (medicinskom, logističkom, komunikacijskom, područjem potrage i spašavanja), opreme (šatore, deke, aparate za pročišćavanje vode, itd.) i transport.

"Popis pomoći EU-a se širi", kazala je glasnogovornica. Ona je rekla da zemlje koje pomažu SAD-u uključuju Austriju, Belgiju, Dansku, Finsku, Francusku, Njemačku, Italiju, Luksemburg, Maltu, Nizozemsku, Švedsku i Veliku Britaniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙