FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U posjet HRM-u stigao francuski minolovac

SPLIT,30. rujna 2005.(Hina) - Francuski minolovac "Capricorne", kojimzapovijeda kapetan korvete Patrick Belloeil, stigao je danas ušestodnevni posjet Hrvatskoj ratnoj mornarici i Splitu.
SPLIT,30. rujna 2005.(Hina) - Francuski minolovac "Capricorne", kojim zapovijeda kapetan korvete Patrick Belloeil, stigao je danas u šestodnevni posjet Hrvatskoj ratnoj mornarici i Splitu.

Francuski ratni brod tijekom svojega prvog boravka u Splitu, uz prikaz svoje osposobljenosti, znanja i tehnološke sposobnosti, razmijenit će iskustva s pripadnicima HRM-a na području otkrivanja i uklanjanja minsko-eksplozivnih sredstava iz mora.

Nosivost je "Capricornea" 640 tona, a u sastavu je francuske ratne mornarice od 1987. Nakon osuvremenjivanja i opremanja poboljšanim oružanjem i opremom, prošle je godine proglašen jednim od najboljih minolovaca u svijetu s maksimalnom sposobnošcu otkrivanja mina.

U skladu sa svojom glavnom zadaćom - osiguranjem slobodnog pristupa francuskim vojnim i civilnim lukama te nesmetane plovidbe u blizini francuskih teritorijalnih voda, izrazito je otporan na podmorske eksplozije i zavidnih je manevarskih sposobnosti, što mu omogućava siguran prolazak kroz minirani akvatorij. Opremljen je i visokosofisticiranim uređajima za otkrivanje mina i obradu prikupljenih podataka.

Za zapovjednika broda i časnike priređeno je primanje u zapovjedništvu HRM-a te u gradskom i županijskom poglavarstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙