FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Masorin: Prioritet je razvoj strateških mornaričkih nuklearnih snaga

ZAGREB/MOSKVA, 5. rujna 2005. (Hina) - Rusija će se usredotočiti narazvoj svojih strateških mornaričkih nuklearnih snaga, izjavio je uponedjeljak na konferenciji za novinare u Moskvi novoimenovanizapovjednik ruske mornarice Vladimir Masorin, a prenijele su ruskenovinske agencije.
ZAGREB/MOSKVA, 5. rujna 2005. (Hina) - Rusija će se usredotočiti na razvoj svojih strateških mornaričkih nuklearnih snaga, izjavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Moskvi novoimenovani zapovjednik ruske mornarice Vladimir Masorin, a prenijele su ruske novinske agencije.

"Naš će prioritet biti razvoj strateških mornaričkih nuklearnih snaga", istaknuo je Masorin, a prenijela je agencija RIA Novosti.

Prema njegovim riječima, novo zapovjedništvo ruske mornarice planira nastaviti razvojnu strategiju koju je usvojilo prijašnje zapovjedništvo.

Masorin je također izjavio da će odgovarajuću pažnju dobiti i mornaričko zrakoplovstvo kao i marinci, te da će on svoj rad temeljiti na odredbama glavnih dokumenata o razvoju ruske mornarice.

Ruski predsjednik Vladimir Putin smijenio je u nedjelju zapovjednika ruske mornarice i odlikovao sedmoricu članova posade koji su nekoliko dana bili zarobljeni u ruskoj podmornici u Tihom oceanu, kao i njihove britanske, japanske i

američke spasioce.

"Predsjednik Putin zapovjedio je da se admiral flote Vladimir Kurojedov smijeni s dužnosti glavnog zapovjednika vojne flote i otpusti iz vojske", prema odluci koju je objavio predsjednikov ured za odnose s javnošću koji nije naveo razloge smjene. Drugom je odlukom na dužnost Kurojedova imenovan njegov prvi zamjenik Vladimir Masorin.

Smjena se dogodila nakon nesreće batiskafa za spašavanje početkom kolovoza koja je gotovo stajala glave sedmoricu mornara koji su više od 75 sati proveli zarobljeni u podmornici nadomak obale Kamčatke (ruski Daleki istok) prije nego ih je oslobodio daljinski navođen podvodni robot britanske mornarice.

Nesreća je pokazala tehničku slabost ruske flote i duh tajnovitosti koji još vlada u vojsci, dok je izgred otkrila osoba bliska jednom mornaru koja je nazvala lokalni radio.

Admiral Masorin izjavio je sredinom kolovoza da ruska mornarica posjeduje svu opremu koja je bila potrebna za spašavanje mornara, ali ju nije "mogla" iskoristiti zbog "nemara".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙