FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 17. rujna 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 17. rujna 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Britanska mornarica u petak je prikazala povijesnu pogrebnu povorku za Lorda Nelsona iz 1806., što je na londonskom dijelu Temze okupilo jednu od najvećih flota viđenih u moderno vrijeme. Više od 70 brodova i plovila nosili su oznake onih koji u se borili u bitci kod Trafalgara, kako bi se obilježila dvjestota obljetnica jedne od najpoznatijih pomorskih bitaka u povijesti. Procesiju je od Greenwicha do katedrale Sv. Paula, gdje je Nelson pokopan, pratilo mnoštvo ljudi. Lord Nelson ubijen je francuskim snajperskim metkom tijekom bitke kod Trafalgara u kojoj je britanska mornarica potukla združene Napoleonove francuske i španjolske snage.

LOS ANGELES - Problematična rock-zvijezda Courtney Love osuđena je u petak na 180 dana zatvora zbog kršenja uvjetne kazne, no dug društvu će "odraditi" u centru za odvikavanje od droga. Udovica velikog Kurta Cobaina pod nadzorom je od kolovoza, kada je priznala da je uzimala drogu, čime je još jednom prekršila uvjetnu kaznu. Sutkinja u Los Angelesu kazala je da će ju poštedjeti zatvora, zbog napretka u rehabilitaciji. "Vrlo sam zadovoljna vašim napretkom. Mislim da je ovo uspješna prva stepenica na putu oporavka", rekla je sutkinja nakon što je proučila stručna izvješća s liječenja. 41-godišnja pjevačica neće moći napuštati kliniku osim u hitnim slučajevima, a podvrgavat će je i testovima na droge.

LONDON - Legenda svjetskog i njemačkog tenisa, Boris Becker (37) započet će televizijsku karijeru u Velikoj Britaniji. Becker će na postaji BBC svakog tjedna nastupati kao jedan od voditelja kviza "They Think It's All Over." U kvizu će sudjelovati dvije ekipe poznatih sportaša, koje će odgovarati na pitanja iz sporta. Uz Beckera voditelj kviza biti će i bivši engleski nogometni reprezentativac, Ian Wright, koji je sa 184 postignuta pogotka najbolji strijelac u povijesti Arsenala. "Oduševljen sam. Dobio sam priliku koju želim iskoristiti," poručio je Becker, kojem će to biti drugi televizijski posao. Premijeru iz kamera imao je u prosincu prošle godine kada je na postaji DSF vodio show "Becker 1:1".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙