FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čestitka predsjednika Mesića pripadnicima Hrvatske ratne mornarice

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićuputio je danas čestitku svim pripadnicima Hrvatske ratne mornaricepovodom Dana HRM-a i 14. obljetnice njezina utemeljenja i djelovanja.
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je danas čestitku svim pripadnicima Hrvatske ratne mornarice povodom Dana HRM-a i 14. obljetnice njezina utemeljenja i djelovanja.

"Duga pomorska tradicija hrvatskog puka urezala je duboke tragove u nastanak i razvoj djelatnosti uvezanih s morem. Iako stara tek 14 godina Hrvatska ratna mornarica pomno je isprepletena stoljetnim iskustvima hrvatskih mornara i ratnika. Osjeća se to pri svakom pogledu na Flotu, na naše mornare i čuvare Jadrana. Osjećalo se to i za vrijeme najtežih dana Domovinskog rata i davalo nam snagu da izdržimo svu okrutnost i ozbiljnost ratnih dana", stoji u čestitci.

"Najteže je, ipak, bilo vama koji ste na svojim leđima iznijeli najveći teret - obranili ste našu obalu, naše more i osigurali cjelovitost i suverenost Jadrana. Izuzetno sam ponosan na sva vaša ratna postignuća i pobjede. No, ponosan sam i na vaša nastojanja da, ponekad u nezavidnim uvjetima, s jednakim žarom i optimizmom izvršavate svakodnevne mirnodopske zadaće. Hvala vam na vašoj strpljivosti i razumijevanju za trenutak u kojem reformiramo i jačamo naše Oružane snage. Pomiriti želje i mogućnosti ponekad se čini nemogućim, stoga je upravo vaša podrška nastojanju da Hrvatsku ratnu mornaricu transformiramo u modernu pomorsku silu, od neprocjenjive važnosti", ističe Predsjednik.

Vrhovni zapovjednik ocjenjue da je puno koraka na tom putu učinjeno. Jedan od najvažnijih je, svakako, dobro organizirani sustav školovanja. Rezultati koje postižete u sustavu edukacije i usavršavanja kadrova osigurati će nesmetano praćenje suvremenih tehnoloških trendova i sigurnosnih tokova. Vjerujem da će hrvatska država pronaći način kako bi vaše znanje i iskustvo nadopunila suvremenim oružnim sustavima.Tim više što je vaša važnost i neminovnost svakim danom sve veća.

Predsjednik Mesić napominje da su zadaće Obalne straže još jedan dokaz povjerenja u vašu sposobnost i spremnost očuvanja hrvatskih interesa na Jadranu.

Poštovani pripadnici Hrvatske ratne mornarice, vama i svima koji su tijekom 14 proteklih godina doprinijeli stvaranju i jačanju Mornarice na koju možemo biti ponosni, još jednom čestitam. Neka vam dosadašnji uspjesi daju vjeru i snagu u dostizanje svih planiranih ciljeva.

Želim vam puno profesionalno i osobno zadovoljstvo, i neka vam je mirno more!", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙