FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eksplozije i požari u New Orleansu (tv)

WASHINGTON, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - Eksplozije i požari izbili suu petak u New Orleansu (na jugu SAD-a) koji je pogodio uragan Katrina,najvjerojatnije u kemijskoj tvornici, ali dim nije otrovan,izvijestile su američke televizije.
WASHINGTON, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - Eksplozije i požari izbili su u petak u New Orleansu (na jugu SAD-a) koji je pogodio uragan Katrina, najvjerojatnije u kemijskoj tvornici, ali dim nije otrovan, izvijestile su američke televizije.

Prema tv-postajama ABC i MSNBC, dim koji je nastao tijekom eksplozije nije toksičan. Kako prenosi ABC, policija je prvo bila izjavila da je dim možda otrovan. Eksplozije su se dogodile, također prema toj postaji, južno od povijesne Francuske četvrti, blizu obale Mississippija.

CNN pak javlja da vlasti pokušavaju na to područje poslati stručne ekipe za opasne tvari.

Od uragana, koji je u ponedjeljak poharao New Orleans i područje sjeverno od njega, te u poplavama koje su nakon njega posve devastirale taj dio Louisiane smrtno je stradalo, kako se pretpostavlja, više tisuća ljudi u državama Louisiana i Mississippi koje su najteže pogođene, a materijalna šteta je golema. Početne procjene osiguravajućih zavoda kretale su se oko 26 milijardi dolara, zatim su uslijed katastrofalnih razmjera poplava porasle na više od 35 milijardi, ali su se razmjeri katastrofe povećali tako da se trenutno ne može procijeniti ukupni razmjer šteta.

Američki kongres u petak se pripremio na hitno izglasavanje 10,5 milijardi dolara pomoći, Pentagon je obećao poslati pojačanje od još 1.400 pripadnika Nacionalne garde kako bi spriječili pljačkanje, a predsjednik Bush je najavio posjet poharanim područjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙