FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Broj žrtava bagdadske eksplozije popeo se na 114

BAGDAD, 14. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Iračka policija u srijedu jepriopćila kako je broj poginulih u eksploziji automobila bombe uBagdadu narastao na 114, što je drugi najsmrtonosniji pojedinačnisamoubilački bombaški napad u Iraku od početka rata.
BAGDAD, 14. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Iračka policija u srijedu je priopćila kako je broj poginulih u eksploziji automobila bombe u Bagdadu narastao na 114, što je drugi najsmrtonosniji pojedinačni samoubilački bombaški napad u Iraku od početka rata.

Prema tvrdnjama policije, u eksploziji u četvrti Khadamiya je ranjeno 156 ljudi. Automobil je raznesen u trenutku kad su gomile nadničara kružile uokolo, tražeći posao za današnji dan.

Očevici kažu da su žrtve eksplozije uglavnom šijiti iz Khadamiye. Iračke vlasti optužuju sunitske gerilce da napadima na većinske šijite, koji su došli na vlast siječanjskim izborima, žele izazvati građanski rat.

Dosad najsmrtonosniji napad dogodio se u veljači u mjestu Hilli, južno od Bagdada, kad je u eksploziji bombe pogibulo 125 ljudi, većinom policijskih novaka, koji su se okupili ispred ureda vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙