FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saborski Odbor za poljoprivredu posjetili francuski uzgajivači goveda

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Predstavnici udruge uzgajivača goveda"Geosel" iz francuske pokrajine Charollais razgovarali su danas sčlanovima Odbora za poljoprivredu i šumarstvo Hrvatskog sabora ounapređenju hrvatskog govedarstva po uzoru na francuska iskustva,priopćeno je danas iz saborskog Odbora.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Predstavnici udruge uzgajivača goveda "Geosel" iz francuske pokrajine Charollais razgovarali su danas s članovima Odbora za poljoprivredu i šumarstvo Hrvatskog sabora o unapređenju hrvatskog govedarstva po uzoru na francuska iskustva, priopćeno je danas iz saborskog Odbora.

"Francuska poljoprivreda jedna je od najboljih u Europi, posebno kad je u pitanju stočarstvo", istaknuo je predsjednik Odbora Božidar Pankretić.

Istaknuo je kako nema razvoja govedarske proizvodnje bez jačeg sustava "krava-tele, koji je danas u Hrvatskoj još u tragovima, pa su francuska iskustva na tom području dobrodošla".

Predstavnici udruge "Geosel" došli su iz pokrajine Charollais, kolijevke istoimene pasmine goveda, sa željom da Hrvatsku upoznaju s mogućnostima povećanja stočnog fonda goveda namijenjenog mesnoj industriji.

Kao predstavnici zemlje u kojoj je ta grana stočarstva vrlo razvijena, žele ponuditi Hrvatskoj goveda koja će u budućnosti predstavljati "vrsno stado i biti najoptimalnije rješenje za hrvatske potrebe".

Član odbora Marko Širac istaknuo je da hrvatskom govedarstvu, kojemu je u prošlosti nanesena velika šteta, najviše od svega znači prijenos znanja i iskustava u toj grani stočarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙