FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: Odbor za poljoprivredu o prijedlogu novog zakona o lovstvu

SISAK, 26. rujna 2005. (Hina) - Odbor za poljoprivredu i šumarstvoHrvatskog sabora danas je na sjednici u Lovačkoj kući "Brezovici" kodSiska održao tematsku raspravu o prijedlogu novog zakona o lovstvunakon prvoga čitanja u Hrvatskom saboru.
SISAK, 26. rujna 2005. (Hina) - Odbor za poljoprivredu i šumarstvo Hrvatskog sabora danas je na sjednici u Lovačkoj kući "Brezovici" kod Siska održao tematsku raspravu o prijedlogu novog zakona o lovstvu nakon prvoga čitanja u Hrvatskom saboru.

Predsjednik Odbora Božidar Pankretić podsjetio je kako je osobno predložio da se proširi rasprava o tom zakonskom prijedlogu zbog njegove važnosti za upravljanje tako velikim prirodnim bogatstvom kao što su lovišta i njihova lovnogospodarska osnova. Izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom raspravom o tom zakonskom prijedlogu, u kojoj su, osim članova Odbora, kao matičnog saborskog tijela, sudjelovali predstavnici Hrvatskoga lovačkog saveza, Hrvatskoga šumarskog društva i šumarski stručnjaci, te da su se njihovim zajedničkim zauzimanjem poboljšala rješenja u usporedbi s prvotnim prijedlogom zakonskog teksta.

U raspravi je istaknuto da se novim zakonom o lovstvu bolje uredi zaštita divljači u lovištima, tako da se ne smije dogoditi da lovi gdje tko hoće, nego da se točno utvrde područja lovišta i lovna sezona te da se strože kazne prekršitelji tih propisa.

Upozoreno je da udjel iz koncesije, koji ostaje lovozakupcu, treba povećati sa 25 na 50 posto, kako bi se lovozakupci poticali na nova ulaganja u uređenje lovišta, jačanje lovnogospodarske osnove, a time i u razvoj uzgoja i prihrane divljači te sve oblike lovnog turizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙