FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski premijer obećao daljnja stezanja potrošnje

PARIZ, 29. rujna 2005. (Hina/AP) - Francuski premijer Dominique deVillepin obećao je u četvrtak daljnja smanjenja državne potrošnje uizbornoj 2007. godini kako bi se proračunski manjak sveo u okvireograničenja postavljenih za članice eurozone.
PARIZ, 29. rujna 2005. (Hina/AP) - Francuski premijer Dominique de Villepin obećao je u četvrtak daljnja smanjenja državne potrošnje u izbornoj 2007. godini kako bi se proračunski manjak sveo u okvire ograničenja postavljenih za članice eurozone.

Govoreći na redovnoj mjesečnoj tiskovnoj konferenciji, de Villepin je kazao da će svoju politiku kontrole državne potrošnje provoditi u 2006. a ubrzati u 2007. kada se u Francuskoj održavaju predsjednički i parlamentarni izbori.

Premijer je govorio na konferenciji samo dan nakon što je francuski ministar financija Thierry Breton predstavio prijedlog proračuna za 2006. koji predviđa stopu rasta gospodarstva u idućoj godini od 2,25 posto i obećava snižavanje proračunskog manjka na 2,9 posto bruto domaćeg proizvoda.

Mnogi su ekonomisti skeptični u pogledu obećanja vezana uz proračunski manjak i vladinih projekcija rasta u tom drugom najvećem gospodarstvu eurozone, koji je osjetno iznad 1,8 posto koliko predviđaju u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙