FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska zaduženost na neprihvatljivoj razini

PARIZ, 7. rujna 2005. (Hina/AP) - Francuski nacionalni dug naneprihvatljivoj je razini, izjavio je u srijedu francuski ministarfinancija Thierry Breton, te je kazao da planira ojačati kontrolu nadjavnim financijama u iduće dvije godine.
PARIZ, 7. rujna 2005. (Hina/AP) - Francuski nacionalni dug na neprihvatljivoj je razini, izjavio je u srijedu francuski ministar financija Thierry Breton, te je kazao da planira ojačati kontrolu nad javnim financijama u iduće dvije godine.

Francuski nacionalni dug dosegnuo je 1.070 milijardi eura. "To jednostavno nije prihvatljivo", rekao je Breton.

Na konferenciji koju je organizirala vladajuća stranka desnoga centra UMP, Breton je također rekao da vlada mora ciljati reforme na tržištu rada i poreza koje će pomoći francuskom gospodarstvu da dosegne "puni potencijal rasta u 2007, od tri do četiri posto".

Po njegovim riječima, vladini potezi tijekom ljeta na uvođenju veće fleksibilnosti na tržištu rada i pojednostavljivanju sustava oporezivanja dohotka trebali bi se razmatrati kao prvi koraci u dugoročnom programu poticanja rasta.

"Činjenica je da će oporezivanje Francuza iduće godine samo pokriti otplatu kamata na naš dug", izjavio je Breton. "Moramo jednostavno reći da smo 27 posljednjih godina živjeli na kredit. Moramo smanjiti proračunski manjak ispod tri posto bruto domaćeg proizvoda ne zato što tako kaže Bruxelles već zato što je to dobro upravljanje", kazao je Breton, istaknuvši planove ojačavanja kontrole nad javnom potrošnjom u proračunima za 2006. i 2007.

Breton je najavio da u idućih 20 mjeseci, odnosno do novih predsjedničkih izbora u 2007., namjerava ojačati reformske napore kako bi se potaknuo gospodarski rast, koji ove godine po procjenama ekonomista neće premašiti 1,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙